Sazvana druga sjednica Općinskog vijeća

Kako sam i obećao, ovu internet stranicu ću u naredne četiri godine koristiti kao sredstvo informiranja o događanjima u Općinskom vijeću Općine Proložac tako da možete imati uvid o čemu ćemo raspravljati, odluke koje ćemo donositi i uvid u zapisnik. Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća održala se 14.lipnja 2017.godine na kojoj smo izabrali predsjednika i potpredsjednike Općinskog vijeća. U ovom sazivu, HDZ ima 7 vijećnika, a HSLS i NLMP po 3 vijećnika iz čega je razvidno kako HDZ ima većinu pa time i mjesto predsjednika vijeća. Za predsjednika vijeća izabran je Josip Stojić (HDZ), a za  prvog potpredsjednika Mate Maršić (HDZ). Mjesto drugog potpredsjednika pripada oporbi tako da je dogovorom HSLS-a i NLMP za  potpredsjednika izabrana moja malenkost. U međuvremenu pisanim putem smo obavijesti predsjednika vijeća o formiranju Kluba vijećnika HSLS-a kojeg uz mene čine moje kolege Ante Turić i Robert Škegro. Također, poznato vam je kako svih šest oporbenih vijećnika 19.srpnja vlastoručno potpisalo zahtjev za sazivanje sjednice na temu izmjene i dopune Statuta i Poslovnika te radi donošenja odluke o osnivanju novih radnih tijela Općinskog vijeća odnosno Odbora.

Odgovor na naš zahtjev još uvijek nismo dobili, osim onog da je naš zahtjev zaprimljen. U međuvremenu sazvana je nova sjednica Općinskog vijeća (redovnim putem) i na njoj kao što vidite u predloženom dnevnom redu nema točke dnevnog vezane za zahtjev oporbe od 19.srpnja. Svakako ću na sjednici zatražiti odgovor i inzistirati na održavanju sjednice koju je oporba zatražila jer osnivanje Odbora nužnim jer na taj način možemo uključiti stručne i priznate osobe u rad Općinskog vijeća.

Zadnja točka dnevnog reda su vijećnička pitanja. Svaki vijećnik može postaviti maksimalno po dva pitanja, stoga nas trojicu vijećnika iz HSLS-a slobodno kontaktirajte na mail toni@prolozacmozebolje.com ili putem facebook stranice. Rado ćemo postaviti vaša pitanja i o svemu vas naknadno izvijestiti.

Do čitanja!

Vaš vijećnik Toni Garac

 

Preuzimanje dokumenata:

POZIV + DNEVNI RED

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE – IMENOVANJE – ODLUKA

ZAPISNIK