Odgovori na pitanja o “Pezinoj ulici” i Kulturnom ljetu

Kako smo i najavili dostavljamo vam odgovore načelnika Mate Lasića na naša vijećnička pitanja, a tiču se asfalta u “Pezinoj ulici” i organizaciji Kulturnog ljeta 2017.godine.

“PEZINA ULICA” I ASFALT U LUGU

Naš vijećnik Ante Turić postavio je vijećničko pitanje načelniku Lasiću o postavljanju novog asfaltnog sloja kroz ulicu Rimski put (Pezina ulica) i asfalta kod lovačke kuće u Lugu i prema kući gđe.Jukić.

Ukratko, načelnik je odgovorio da su u proračunu predviđena sredstva (1 100 000 kuna) i da će se asfaltirati sukladno mogućnostima. U prijevodu;

  1. Kada će se asfaltirati ulice?- Ne zna se!
  2. Kojim redosljedom? – Ne zna se!
  3. Koje su ulice u Prološcu prioritet?- Ne zna se!  

Odgovor načelnika Mate Lasića možete pročitati ovdje Odgovor na vijećničko pitanje- Pezina ulica i Lug

KULTURNO LJETO: Znate li tko je glavni organizator Kulturnog ljeta? Možda se iznenadite!

Stigao nam je i odgovor kojeg sam postavio načelniku Mati Lasiću vezano za kulturno ljeto. Moje pitanje je bilo zbog čega kao načelnik Općine nije organizirao zajednički sastanak svih udruga i pojedinaca koji su angažirani na društvenoj sceni da zajedno kreiramo kvalitetan program Kulturnog ljeta.

Iz odgovora načelnika shvatio sam sljedeće:

  1. Općina Proložac nije organizator Kulturnog ljeta (iako svi po selu preko ljeta pričaju da je upravo Općina organizator i da sve rade ispred Općine?!) već je organizator Kulturnog ljeta HKUD Proložac odnosno glavna i odgovorna osoba je predsjednik HKUD-a Milan Maršić Kubala.
  2. Nadalje, sastanak je trebao organizirati organizator Kulturnog ljeta Milan Maršić Kubala, a ne načelnik Mate Lasić. Mislim da ni moj prijatelj Kubala nije znao da je on glavni organizator Kulturnog ljeta jer sam uvjeren da bi Kubala na takav sastanak pozvao sve pa i moju malenkost.
  3. Načelnik u odgovoru tvrdi da ima saznanja da je udruzi u kojoj sam aktivan (KUM Proložac) u sklopu Kulturnog ljeta ponuđena organizacija dječjeg turnira u nogometu i da smo to odbili. Ako su već htjeli u Kulturno ljeto uključiti udrugu KUM, onda je žalosno da načelnik Općine Lasić nije upoznat s činjenicom da KUM zadnjih nekoliko godina dječji turnir ne organizira tijekom ljeta već tijekom školskih zimskih praznika. Ako načelnik Lasić nije upoznat s ovom činjenicom onda to lako može provjeriti s tvrtkom Proložac Sport koja upravlja sportskom dvoranom u Prološcu jer udruga KUM svake godine navedenoj tvrtci plaća najam dvorane tijekom turnira, a za što je osigurala sredstva iz projekta kojeg sufinancira Ministarstva znanosti i obrazovanja i Splitsko-dalmatinska županija.

Odgovor načelnika možete pročitati ovdje Odgovor na vijećničko pitanje- kulturno ljeto.

Jeste iznenađeni? Mislim da ipak niste!!

Do čitanja!

Vaši vijećnici Ante Turić, Robert Škegro i Toni Garac