Nova sjednica Općinskog vijeća u utorak u 18.30 sati

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nova sjednica Općinskog vijeća Općine Proložac zakazan je za sutra (utorak) 31.10.2017.godine u 18.30 sati u općinskoj vijećnici. U nastavku vam donosim materijale s prošle sjednice i točke dnevnog reda za narednu sjednicu. U privitku se nalaze zapisnici s dviju sjednica Vijeća budući smo 15.08. na blagdan Velike Gospe i Dan Općine Proložac imali svečanu, a ne radnu sjednicu.

Na sjednici u utorak ćemo raspravljati o osnivanju Turističke zajednice Imotske krajine kojoj će ubuduće pripadati i Općina Proložac i uređenju Zelene katedrale. Pred nama vijećnicima će se naći i odluka o imenovanju novog člana Upravnog vijeća “Dječjeg vrtića Imotski”, a prijedlog načelnika Lasića i vladajućeg HDZ-a će biti da novi član Upravnog vijeća bude aktualni zamjenik načelnika Jakiša Bubalo.

Žao mi je što se na ovoj sjednici Općinskog vijeća neće naći točka op izvršenju proračuna za razdoblje od 01.01.2017. do 30.06.2017. godine. Zakonska je obaveza raspraviti o izvršenju proračuna te sam u tu svrhu zatražio i službeno mišljenje Ministarstva Uprave na tu temu. Ministar Uprave Lovro Kuščević odgovorio je na moj dopis i isti proslijedio Ministarstvu financija, na državnu riznicu,  budući se radi primjeni odredbi o Zakonu o proračunu. Očekujem odgovor od Ministarstva financija te ću vas i o tome izvijestiti.

I zanimljivost za kraj!

U zapisniku s sjednice Vijeća od 04.kolovoza 2017. godine navedeno je kako sam osim Dramske udruge Proložac, za nagradu Općine Proložac predložio i Taekwondo klub Imotski. Također, u zapisniku s svečane sjednice na Dan Općine navedeno je kako je Općina Proložac dodijelila nagradu Taekwondo klubu Imotski. I jedno i drugo je potpuno netočno. Nisam predložio Taekwondo klub Imotski i nije Općina Proložac  nagradu dodijelila klubu već je nagradu dobio Ivan Bubalo, taekwondo trener zlatne olimpijke Stele Kolovrat i naš dragi sumještanin. Pomalo je čudno da Općina ne zna kome je dala nagradu. Mene to ne iznenađuje, a mislim da nije ni vas.

Također, još nismo dobili pisane odgovore na naše postavljena vijećnička pitanja. Vjerujem da ćemo ih dobiti na sjednici u utorak i objaviti na stranici.

Materijale možete preuzeti ispod.

Do čitanja!

Vaš vijećnik Toni Garac

Dnevni red sjednice Općinskog vijeća Ministarstvu uprave- odgovor ministra Kuščevića Odluka o imenovanju člana Upravnog vijeća – Dječji vrtić Imotski Sporazum o suradnji i utemeljenju Turističke zajednice Imotske krajine Zapisnik s sjednice Općinskog vijeća održane 04.kolovoza 2017 Zapisnik s svečane sjednice Općinskog vijeća – Dan Općine Proložac