DN: Toni Garac predstavio kandidaturu Proložanima u Zagrebu

Zahuktava se neformalna pretkampanja među kandidatima za načelnike općina na području Imotske krajine.

Tako je u sklopu kampanje za lokalne izbore kandidat za načelnika Općine Proložac Toni Garac (HSLS) posjetio Zagreb gdje je organizirao susret zagrebačkih Proložana te tom prigodom objasnio razloge svoje kandidature i predstavio što misli raditi. Jačanje komunikacije i veza između Proložana u Prološcu i onih izvan Prološca važna je stvar.

– Mi se naših ljudi vani sjetimo samo kad je nevolja, ako nekoga zaboli. Moramo imati konstantnu komunikaciju i koristiti kanale koji su pred nama i na taj način raditi za dobrobit Općine Proložac. Kad postanem načelnik zajedno s vama oformit ću ponovno Udrugu Proložana u Zagrebu – rekao je Garac u uvodnoj riječi s predstavljanja razočaran činjenicom da se vlast začahurila, odnarodila i zapostavila odnose s prološkom “dijasporom“.

Predstavljajući dijelove svog programa naveo je brojne poticajne mjere za poduzetnike, obrtnike i OPG-ovce, skrb o učenicima i studentima, podršku turističkim djelatnostima  a poseban naglasak stavio je na uređenje primarnih komunalnih problema – vodovodne mreže, cestovne infrastrukture, dostupnosti informacija i sličnih stvari koji svakodnevno muče stanovnike Općine Proložac.

Susretu s kandidatom za načelnika nazočila je i delegacija Udruge Sv. Ivan Ričice iz Zagreba čiji su predstavnici upozorili na nepravedan odnos aktualne vlasti prema Ričicama

– Ričičane brinu stvarni komunalni problemi. Kako je moguće da dio stanovnika nema pristup vodovodu iako su isto već platili – zapitao se Garac i dodao: “U mom mandatu Ričice neće bit zapostavljene. Jednako ću brinuti o svakom dijelu naše Općine.“

Druženje je proteklo u vrlo konstruktivnoj atmosferi u kojoj su sudionici istaknuli zadovoljstvo da se o mogućnostima Prološca razgovara javno i bez tenzija.

 

 

Poveznica na izvorni članak